Verkoopproces

Er zijn al meerdere woningen onder optie, maar je kunt je nog altijd inschrijven voor een woning op Het Eiland. We bespreken graag samen de mogelijkheden.

Hoe gaat de aankoop van een woning nou precies in zijn werk? En wat staat je de komende tijd te wachten? Wij hebben het verkoopproces inzichtelijk gemaakt in een stappenplan.

 


(Indien de afbeelding niet goed leesbaar is, kun je via jouw rechtermuisknop de afbeelding openen in een nieuw tabblad)

Zaterdag 22 december: start digitale verkoop

De verkoop gaat van start! Op de website vindt je per woning de verkoopstukken en het optieboek met alle mogelijke opties. Jij maakt de keuze wat het beste bij jou past. Al onze opties zijn tot stand gekomen op basis van de ruime ervaring die we in de afgelopen jaren hebben opgedaan en de inzichten die we continu opdoen uit enquêtes onder (potentiële) woningkopers. Bovendien zijn alle opties technisch getoetst. Voor Het Eiland is een selectie gemaakt van opties die uitstekend passen bij de woningen in het plan. Doordat wij werken met deze vooraf bedachte opties, zijn wij in staat de woningen met de hoogste kwaliteit op te leveren en kunnen we voldoen aan de hoge verwachtingen.

Alle stukken m.b.t. Het Eiland kun je downloaden via de interactieve situatiekaart. Wanneer je op één van de bouwnummers klikt, verschijnt de verkoopprijs en bouwnummerspecifieke informatie die bij het betreffende bouwnummer hoort. Je hebt twee weken de tijd om je digitaal in te schrijven via de website.

LET OP: houd de volgende gegevens bij de hand bij je inschrijving:

Zaterdag 22 december van 12.00 tot 14.00 uur: start verkoop bijeenkomst

Heb je interesse in een woning, maar kom je er met het digitale inschrijven niet uit? Of heb je een specifieke vraag over Het Eiland? Op zaterdag 22 december houden wij een start verkoop bijeenkomst bij Thuis Makelaars, Peizerweg 47 in Groningen. Je bent tussen 12.00 uur en 14.00 uur van harte welkom om je volledig te laten informeren. Uiteraard helpen we je ook graag bij je digitale inschrijving.

Maandag 7 januari 23.59 uur: definitieve sluiting digitale inschrijving op bouwnummer

Voor de woningen kun je je inschrijven tot maandag 7 januari 23.59 uur. De woningen worden toegewezen op basis van de ideale match tussen woning en koper.

Hoe werkt de toewijzing?
Allereerst doen we bij elke inschrijving een globale financiële check om te beoordelen of de inschrijver voldoende draagkracht heeft om daadwerkelijk een woning in Het Eiland te kopen. Is dat het geval, dan nemen we de inschrijver mee in de toewijzing, ongeacht hoe hoog het inkomen precies is (er geldt dus niet hoe meer inkomen/spaargeld, hoe groter de kans op een match). Vervolgens bekijken we hoe actief jij als geïnteresseerde betrokken bent geweest bij het plan. Heb je bijvoorbeeld woonwensen en bouwnummervoorkeuren doorgegeven? Dan heb je meer kans dat er in de toewijzing een ‘match’ kan worden gemaakt. Uiteindelijk is het de computer die op basis van alle geregistreerde wensen en voorkeuren bepaalt welke bouwnummers aan wie worden gekoppeld. Volkomen objectief en onpartijdig dus, en met maar één doel: zoveel mogelijk mensen blij maken met de woning van hun eerste keuze (of eventueel hun tweede keuze).

In de week van 7 januari (week 2): toewijzing woningen

Of je wel of niet een woning toegewezen krijgt in Het Eilandje; dat hoor/lees je in de week van 7 januari (week 2). Als je een woning toegewezen krijgt, word je gebeld door de makelaar. Tijdens dit telefoongesprek krijg je ook meer informatie over het verdere proces. Op het moment waarop het telefoongesprek plaatsvindt heb je in feite een optie op het bouwnummer. Deze optie geldt twee weken. Hierna wordt de koop-/aannemingsovereenkomst opgemaakt en door beide partijen getekend. Opmaken en tekenen gebeurt bij de makelaar.

Degenen die geen woning toegewezen krijgen, ontvangen een e-mail. Je blijft -als je dat wilt- wel in ons bestand staan en kunt later wellicht wel een woning toegewezen krijgen. Komt er namelijk een woning vrij, dan zoeken we opnieuw de ideale koper voor het vrijgekomen bouwnummer.

Vanaf eind januari 2019: meer- en minderwerk

Na het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst is het zaak het meer- en minderwerk door te nemen. De woonconsulent, je contactpersoon bij de keukenshowroom en de showroom voor het sanitair en tegelwerk belt je voor het inplannen van een afspraak.

Een groot deel van ons bouwproces speelt zich af in de fabriek. Daar bouwen we ongestoord door weer en wind aan allerlei onderdelen van je woning. Dankzij het geïndustrialiseerde proces is de kwaliteit optimaal en gaat de montage op de bouwplaats snel.

Heb jij een woning toegewezen gekregen in week 2? Dan kun je keuzes maken uit het optieboek. Dat is het meest uitgebreide optieboek dat er is. Koop je later in het traject en woning, dan is het mogelijk dat de fabrieksproductie al is gestart. In dat geval kun je kiezen uit een beperkt aantal opties. Dat betekent dat een aantal keuzes niet meer mogelijk is. Koop je een woning wanneer de uitvoering op de locatie al is gestart, dan kun je helaas geen keuzes meer maken.

In het optieboek zijn er opties te kiezen zoals indelingswijzigingen en installatieaanpassingen. Al deze opties zijn volledig uitgewerkt en afgeprijsd in het optieboek. We kunnen dus samen heel snel en eenvoudig je ideale woning samenstellen en de bijbehorende kosten in kaart brengen.

Voor de periode waarin jij je keuzes kan maken, spreken we een persoonlijke einddatum af. Je weet dus vooraf precies hoeveel tijd je hebt om te komen tot een definitieve samenstelling van je woning. Op deze manier verloopt ons proces efficiënt en krijgt iedereen voldoende tijd en aandacht om zijn/haar keuzes te bepalen. Na het vervallen van deze datum zijn de gemaakte keuzes definitief en geven wij deze door aan de fabriek.

Planningsfactoren

Ondertussen loopt ook het traject van de bestemmingsplanprocedure en in een latere fase de aanvraag voor de omgevingsvergunning. Deze procedures kunnen invloed hebben op de verdere planning (bijvoorbeeld vanwege zienswijzen).

Inschrijven voor een woning op Het Eiland

Er zijn al meerdere woningen onder optie, maar je kunt je nog altijd inschrijven voor een woning op Het Eiland. We bespreken graag samen de mogelijkheden.
Als je onderstaande gegevens invult, nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Ontwikkeling & realisatie

Nijhuis Bouw B.V.
Klompmakerstraat 7
9400 AG Assen
Tel. 0592-400500
info@nijhuis.nl
nijhuis.nl

Verkoop & informatie

Thuis Nieuwbouwmakelaars
Peizerweg 74
9727 AK Groningen
Tel. 050-2104242
info@uw-thuis.nl
uw-thuis.nl

In opdracht van

Bureau Meerstad
Waterviolier 2
9613 BH Groningen
Tel. 050-5995710
info@meerstad.eu
meerstad.eu