Locatie

Het Eiland is het nieuwste stukje Meerstad; de duurzame, waterrijke nieuwbouwwijk op 6 km van het centrum van Groningen. Hier woon je op een unieke locatie in een prachtige omgeving. Het water rondom zorgt voor een ruime natuurlijke buffer tussen Het Eiland en de oevers. Je kunt optimaal genieten van je rust en je privacy.

Natuurlijk kun je er naar hartenlust watersporten, maar je kunt ook naar het strand of je vermaken bij een van de sportscholen in de omgeving. Liever zelf op pad?  In de omgeving kun je prachtig fietsen, wandelen of hardlopen!

Ontmoet de eerste kopers van Het Eiland

Alles bij de hand

Rondom Het Eiland vind je alles wat je dagelijks, en minder dagelijks, nodig hebt. Van supermarkten, scholen en medische voorzieningen, tot sportverenigingen en recreatieve mogelijkheden.

Ontdek Meerstad

Voor elke dag

Het dichtstbijzijnde winkelcentrum in de stad Groningen is vlakbij. Hier kun je terecht voor verschillende supermarkten, maar je vindt er ook vele speciaalzaken, een drogisterij, kapper, pizzeria, cafetaria, speelgoedwinkel, cafés en nog veel meer. Ook in het nabij gelegen Harkstede is o.a. een supermarkt, bloemist en drogisterij. In Meerstad zelf is een gezondheidscentrum met o.a. huisartsen, logopedisten, fysiotherapeuten en verloskundigen. Ook is er een brede school en kinderopvang in de Meeroevers.

Voor in jouw vrije tijd

Het tijdelijke strand in Meerstad wordt de komende jaren vervangen voor een park met strand en horeca; op vakantie in jouw eigen wijk! Vanuit de Uitkijktoren kun je alle ontwikkelingen goed in de gaten houden. Ook sporten kun je in de buurt volop. Natuurlijk kun je prachtig wandelen, fietsen en hardlopen, maar wat dacht je van Break Out Park Grunopark? Hier kun je paintballen, waterskiën, wakeboarden en meer. Op enkele fietsminuten kun je voetballen, spinnen, volleyballen en zwemmen. Fiets je even door? Dan ben je al snel bij een van de vele sportscholen in Groningen, zoals de Basic-Fit of Fit voor Free.

Waterrijk wonen met de binnenstad binnen handbereik

Op Het Eiland woon je ruim, rustig, groen en waterrijk op jouw eigen schiereiland. Maar heb je zin in stadse gezelligheid, uitgebreid shoppen of een avondje uit? Dan ben je zo in hartje Groningen. Via een prettig en veilig fietspad fiets je er in minder dan een half uurtje naar toe. Het dorpje Harkstede ligt op slechts 2 kilometer.

Interesse? Schrijf je in!

Ontdek Meerstad

Het totale gebied van Meerstad beslaat zo’n 2500 hectare, met het Woldmeer als kabbelend hart. Meerstad vormt ook een schakel tussen de natuurgebieden ’t Roegwold en de natuur rond het Zuidlaardermeer. Meerstad heeft een directe vaarverbinding naar de stad én naar het wad.

Meeroevers

Meeroevers was de eerste wijk van Meerstad die inmiddels volop bewoond wordt. Een variëteit aan woningtypes, gecombineerd met veel groen en ruimte, zorgen hier voor een prettige en levendige woonomgeving. In de nabije toekomst worden ook nog een recreatieve haven en een strand met horecavoorziening gerealiseerd. Zo wordt de wijk steeds gezelliger!

Inschrijven voor een woning op Het Eiland

Er zijn al meerdere woningen onder optie, maar je kunt je nog altijd inschrijven voor een woning op Het Eiland. We bespreken graag samen de mogelijkheden.
Als je onderstaande gegevens invult, nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Ontwikkeling & realisatie

Nijhuis Bouw B.V.
Klompmakerstraat 7
9400 AG Assen
Tel. 0592-400500
info@nijhuis.nl
nijhuis.nl

Verkoop & informatie

Thuis Nieuwbouwmakelaars
Peizerweg 74
9727 AK Groningen
Tel. 050-2104242
info@uw-thuis.nl
uw-thuis.nl

In opdracht van

Bureau Meerstad
Waterviolier 2
9613 BH Groningen
Tel. 050-5995710
info@meerstad.eu
meerstad.eu